growsun1

LED verlichting tegen voedselschaarste

De wereldbevolking groeit snel. Zo snel zelfs, dat deskundigen verwachten dat we in 2050 met maar liefst 9 miljard mensen op deze aardbodem leven. Momenteel zijn we met 6 miljard, en groei van 50% zal op lange termijn een voedseltekort opleveren van enorme proporties.

Hoe kan dit?

Het probleem is simpel, er is namelijk te weinig ruimte in de vorm van landbouwgrond om in de voedselbehoefte te voorzien. De meeste plantensoorten hebben zonlicht nodig om te kunnen groeien en vruchten (groente/fruit) af te geven. Een is een limitatieve hoeveelheid oppervlakte die wij op deze aarde kunnen vullen. Deze oppervlakte zal naar verwachting niet groot genoeg zijn om in die voedselbehoefte te voorzien.

Oplossing

De oplossing is misschien wel net zo eenvoudig als het probleem. We zullen moeten stapelen, met andere woorden, we moeten de hoogte in. Dit kunnen we doen door constructies van glazen wanden, maar het probleem blijft dat het zonlicht niet van boven op de planten kan schijnen. Huidige lichtconstructies in de land- en tuinbouw werken niet wanneer we denken in de hoogte. Er wordt gebruikgemaakt van 1000 Watt en 2000 Watt hogedruk natrium- en radium lampen. Het stroomverbruik is zo groot, dat het niet mogelijk is om zonder de zon betaalbare producten te leveren. Dergelijke hogedruk lampen zijn te vervangen door LED verlichting waardoor tot 75% aan energie bespaart kan worden.

Hoe kan Het LED Warenhuis helpen?

Het LED Warenhuis heeft enkele van deze lampen in het assortiment. We zijn constant in ontwikkeling om de producten van nog hogere kwaliteit te krijgen. Belangrijk is bijvoorbeeld het spectrum, met het juiste spectrum kan iedere bloem of vrucht groeien met een minimaal gebruik van wattage per vierkante meter. Een goed voorbeeld hiervan is de GrowSun LED lampen serie van Het LED Warenhuis en Sun LED Project.

Sun LED Project werkt samen met Het LED Warenhuis om tot oplossingen te komen die dergelijke toekomstvragen kunnen beantwoorden. Dit alles om de wereld een stukje toekomstbestendiger te maken.

Meer informatie

Op de website van Het LED Warenhuis vindt u meer informatie over dergelijke ‘toekomst-verlichting’. Ook zijn zij u graag van dienst als het gaat om vragen en informatie.

 

Voor meer informatie: http://www.hetledwarenhuis.nl of info@hetledwarenhuis.nl